- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Енергетски колапс на Куби: Власти траже помоћ Америке /видео/

© AP Photo / Ramon EspinosaПротести на Куби
Протести на Куби - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Кубанске власти упутиле су захтев за хитну помоћ администрацији председника САД Џозефа Бајдена, након што је ураган Ијан прекинуо електроенергетску мрежу на целом острву, а 11 милиона људи остало без струје, објавио је Волстрит џурнал.
Разорна олуја, која је наставила да се креће дуж југоисточне обале САД, погодила је Кубу у уторак и изазвала колапс електроенергетске мреже, нестанак струје на целом острву, а оштећене су куће и уништени пољопривредни усеви.
Кубанци су изашли јуче на улице како би изразили протест због нестанка струје, који појачава додатно забринутост становништва због несташице хране, горива и лекова, преноси Ројтерс.
Вашингтон процењује да би кубанске власти ставиле приоритет на болнице, пумпе за воду, канализацију и другу виталну инфраструктуру ако би Бајденова администрација позитивно одговорила на захтев за помоћ из Хаване, објавио је лист Волстрит џурнал, позивајући се на преглед комуникације електронском поштом.
Стејт департмент није још одговорио на захтев да потврди овај извештај америчког листа, као ни амбасада Кубе у Вашингтону, преноси Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала