- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мој луди српски менталитет...“ – Новак објаснио узроке драме против Руса

© AFP 2023 / JACK GUEZНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, рекао је да је морао да се бори са налетима емоција током другог сета полуфиналног меча турнира у Тел Авиву против руског играча Романа Сафијулина.
Новак је славио са 6:1, 7:6, али је у другом сету долазио у тешке моменте.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Српско-руски дуел је припао Новаку – од рутине преко драме за финале!
„Био сам веома емотиван у другом сету, било је много тензије, делом и због његовог агресивног стила игре, сјајно је сервирао, а када има времена јако је опасан из удараца. Знао сам да морам да останем стабилан и да ће он подићи ниво игре, као што се и десило у другом сету“, рекао је Ђоковић.
И наставио...
„Било је много емоција, неке су биле добре, неке не, али не можете бити увек перфектно мирни, поготово не могу ја са својим лудим српским менталитетом. Понекад полудим на терену. Понекад ми то помаже, разбуди ме, понекад иде против мене, али сам ја људско биће као и сви ви овде, носим се свакодневно са својим емоцијама, понекад добро, понекад лоше. У сваком случају, важно је да дате све од себе на терену. Врло сам срећан што могу да поделим емоцију са вама и хвала на подршци“, истакао је Ђоковић.
У неколико наврата мрежа је помогла његовом ривалу.
„Мрежа и ја нисмо били у љубави данас, али то се дешава, ово је један од оних дана када морате да останете ментално фокусирани и снажни, да верујете да можете да успете. Роман ми је помогао грешкама у тај-брејку, али је важно да сам остао стабилан и да сам бирао праве ударце. Веома сам срећа што сам прошао овај изазов“.
Новак је током меча опрезно изводио друге сервисе.
„Мењао је позицију на другом сервису, ја се нисам осећао толико сигурно, понекад сам ишао на сигурност, некад је успевало, некад није. Мораћу да радим на другом сервису пред финале. Радујем се финалу, дошао сам овде да останем до последњег меча и то сам и урадио“, закључио је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала