- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Динамична сарадња Кине и Русије, заједничким напорима до праведнијег светског поретка

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу
Владимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је кинеском председнику Си Ђинпингу Национални дан Кине и том приликом указао на успешну сарадњу Москве и Пекинга које повезују напори у циљу изградње демократичнијег и праведнијег светског поретка.
Путин је констатовао да се руско-кинески односи динамично развијају у духу стратешке сарадње и партнерства.
„Без обзира на сложеност међународне ситуације, Русија и Кина сарађују у најразличитијим правцима, а захваљујући заједничким циљевима и напорима биће могуће изградити демократичнији и праведнији светски поредак и супротставити се савременим претњама и изазовима. Желим да потврдим спремност за наставак нашег дијалога и тесне сарадње на корист пријатељских народа Русије и Кине“, истакао је Путин у телеграму који је објављен на сајту Кремља.
У поруци поводом 73. годишњице од оснивања Кине, руски председник је указао да су опште признати успеси које је Кина постигла у социјално-економској, научно-техничкој и другим областима.
„Ваша држава заслужено ужива ауторитет на светској сцени и игра важну и конструктивну улогу у решавању актуелних питања регионалне и глобалне агенде“, поручио је Путин.
О савезништву Кине и Русије на стварању бољег и праведнијег света говорила је у својој емисији "Мој поглед на Русију" главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић:
Оркестар често изводи химну Кине. - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СВЕТ
Шта је запарало очи и уши Западу: Најснажнија порука сусрета Путина и Сија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала