- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Љубљани одржан скуп против абортуса и за права нерођене деце /видео, фото/

© Фото : Twitter/Aleksander Rant/PrintscreenСкуп против абортуса и за права нерођене деце у Љубљани
Скуп против абортуса и за права нерођене деце у Љубљани - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Више хиљада људи учествовало је данас у Љубљани на годишњем Маршу за живот, одржаном под слоганом „Једнакост почиње пре рођења“.
Учесници марша посвећеног правима нерођене деце су подсетили да устав штити право на живот, указујући да су потребни заједнички напори за борбу против абортуса.
Организатори схватају марш као прилику да једном годишње искажу саосећање са нерођеном, абортираном децом, као и са њиховим несуђеним родитељима, преноси словеначка агенција СТА.
Марш је организовао комитет који предводи активисткиња Урша Цанкар Соарес, која се, како наводи словеначка агенција, противи да хомосексуалци усвајају децу јер сматра да је то неприродно и штетно за децу.
До сада су одржана четири марша: 2014, 2020, 2021. и ове године, а узор су маршеви у САД, који су почели годину дана након што је легализован абортус 1973. године.
Тај закон је поништен ове године, тако да се повећава број америчких држава које абортус третирају као нелегалан или га омогућавају под одређеним условима.
У Словенији је абортус дозвољен, а према статистичким подацима, њихов број се смањује - било је 4.718 абортуса 2009, у односу на 3.474 абортуса 2018. године, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала