- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вођа „пучиста“ користи Ђоковића као аргумент

© AP Photo / Manu FernandezФлорентино Перес, председник Реал Мадрида
Флорентино Перес, председник Реал Мадрида - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Председник Реал Мадрида Флорентино Перес рекао је на које је окупило све секције клуба да је фудбал „болестан“, чиме је наставио своју кампању за оснивање фудбалске Суперлиге која би окупила само најбогатије клубове Европе.
Први човек краљевског клуба је истакао тенисере као здраву причу и жестоко ударио на УЕФА.
„Нови модел који предлаже УЕФА само ће погоршати проблем... Да је УЕФА одговорна за светски тенис, видели бисмо мечеве између Надала и Федерера само два или три пута годишње. Фудбал је болестан. Млади су све мање заинтересовани за овај спорт. Губимо глобалну битку за забаву", рекао је Перес.
Он је наставио да критикује оне који мисле да би константне утакмице великана у Суперлиги Европе биле досадне.
„Надал и Ђоковић су се састали 59 пута. Да ли су њихови мечеви били досадни? Реал и Ливерпул – само девет пута за 67 година. Зашто је поента лишавати навијаче таквих утакмица“.
Он је потом одговорио првом човеку Пари Сен Жермена Насеру Ал-Келаифију.
„Ал-Келаифи каже да је Реал покренуо причу о Суперлиги Европе јер се плаши надметања и конкуренције. Морам да га подсетим само да је Реал најуспешнији клуб у историји спорта", истакао је Перес.
Подсетимо, Перес је покренуо идеју о оснивању Суперлиге која би била финансирана америчким новцем и представљала конкуренцију УЕФА такмичењу Лига шампиона, али се иницијално од те идеје одустало због бурне реакције навијача у Енглеској.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала