- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Анархија се пренела на улице Индонезије – расте број погинулих /видео/

© AP Photo / Hendra PermanaИндонезија стадион
Индонезија стадион - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Расте број жртава после стампеда који се догодио у Индонезији на фудбалском мечу између Ареме и Персебаје Сурбаје. Око 174 особе је настрадало, а преко 200 рањено, док десетине возила хитне помоћи превози повређене са стадиона. Анархија са стадиона се пренела на улицу.
Фудбалска приредба претворила се у крвави пир, у сукоб полиције и навијача који су улетели на терен. Жртава је било и због гушења сузавцом.
Друштвеним мрежама круже видео снимци на којима се виде десетине возила хитне помоћи како са стадиона на којем се догодила трагедија превозе повређене.
Шеф полиције Источне Јаве Нико Афинта поручио је да је ситуација изузетно напета.
„Догодила се масовна побуна, потпуна анархија. Навијачи су улетели на терен и напали полицајце“.
Ипак, није се на томе зауставило. Хаос са стадиона пренео се и на улице Индонезије. Побеснели су становници Маланга, града у којем је одигран кобни меч, а све због реакције полиције. Народ је изашао на улице, а према наводима тамошњих медија дошло је до нових сукоба између демонстраната и органа реда. Навијачи Ареме гађали су каменицама полицију.
Трагедија у Индонезији на фудбалској утакмици убраја се међу највеће у историји најважније споредне ствари на свету. Подсетила је на катастрофалне сцене са стадиона Хилсбороу, када су у ФА Купу 1989. године играли Ливерпул и Нотиген Форест, а због лоше организације 96 навијача је изгубило живот.
Ту је и Хејсел који се сматра једним од највећих трагедија у историји фудбала, када је у мају 1985. године погинуло 39 навијача током меча Купа шампиона између Ливерпула и Јувентуса, док је 600 повређено.
Индонезија стадион - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Стампедо на фудбалској утакмици – преко 100 погинулих /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
„Рано је...“ – тренер се огласио о повреди Митровића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала