- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Избори у БиХ: Ухапшено пет чланова бирачког одбора у Новом Граду, нађени означени гласачки листићи

© Sputnik / Бранко МаксимовићИзбори у Босни и Херцеговини
Избори у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Пет лица из бирачког одбора Хозићи у Новом Граду лишено је слободе због сумње на кривично дјело изборна превара, изјавио је главни тужилац Младен Митровић.
Митровић је навео да су лице лишена слободе због изборних неправилности по наредби Окружној јавног тужилаштва у Приједору. Он је додао да је у контакту са Тужилаштвом БиХ.
"Заједно предузимамо даље активности у вези са истрагом у овом предмету", додао је Митровић за Срну.
Општинска изборна комисија Нови Град сменила је бирачки одбор на бирачком месту Хозићи, где су утврђене неправилности односно означени гласачки листићи за све нивое власти.
На том бирачком месту данас неће бити одржани избори, рекао је Срни председник Општинске изборне комисије Љубан Кнежевић.
Кнежевић је навео да нови бирачки одбор, који је одредио ОИК, пакује изборни материјал који ће у пратњи полиције бити достављен у Општинску изборну комисију.
Он је рекао да бирачко место Хозићи јутрос није ни почело са радом, а током обиласка чланови ОИК-а су нашли означене гласачке листиће за све нивое власти.
„Означене листиће је изузела полиција. Остали изборни материјал биће достављен у Општински изборну комисију“, рекао је Кнежевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала