- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинески угао: Европа упала у апсолутну зависност од Америке због Русије

CC0 / Pixabay / Односи САД и Русије - илустрација
Односи САД и Русије - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Европске земље су упале у апсолутну зависност од САД по питању политике према Русији што би могло да буде катастрофално за њих и за целокупну светску заједницу, пише кинески лист „Глобал тајмс“.

„То је апсолутна трагедија за Европу јер је њена зависност од Вашингтона порасла до таквог нивоа да је у ситуацији да је принуђена да игра идентичну игру као Америка према Москви. То је катастрофално и за Европу и за цео свет јер би могло да доведе до несклада када је реч о геополитичкој ситуацији и да створи баријеру по питању нормализације ситуације у Украјини“, наводи се у чланку.

Аутор наводи и да управо по наредби Америке европске власти су као најважнији задатак себи задали борбу против такозване руске претње, занемарујући сопствене економске интересе.
Поред тога, Вашингтон на све начине покушава да искористи Европу како би избегао најгори сценарио економске кризе у сопственој земљи.
„Када је сукоб у Украјини ескалирао, многи Европљани су мислили да ће заједно са Американцима успети да се супротставе Русији, међутим, реалност је показала да је то нетачно. Европа је постала само још једно парче меса на дасци за сецкање Вашингтона“, закључио је аутор.
Подсећања ради, након покретања руске специјалне војне операције у Украјини Запад је појачао санкциони притисак на Москву што је резултирало скоком цена на енергенте и прехрамбене производе у Европи и САД. Руски председник Владимир Путин је у више наврата говорио да ће те мере нанети озбиљан ударац на целокупну светску привреду.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РУСИЈА
Путин: Слом западне хегемоније неповратан, више ништа неће бити као пре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала