- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најбржи дрон комплекса „Ађутант“: Лети 500 километара на сат /видео/

© YT/ Elbit SystemsДрон "Хемрес" 450
Дрон Хемрес 450 - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Најбржи дрон који се налази у саставу руског комплекса „Ађутант“ може се кретати брзином од 500 километара на сат. Ова беспилотна летелица је специфична по томе да док лети одбацује једно крило.
Крило које се одбације је за једнократну употребу и у њега се може уградити додатни резервоар са горивом. Оно се користи на старту приликом полетања, а онда га дрон одбацује када постигне одређену висину и дође до одређеног подручја.
На команду оператера са земље, крило се одваја. С обзиром да је оно великих димензија, сада, када је одвојено од летелице, више не спречава постизање веће брзине лета. Такву технологију не користи нико на свету.
Брзином од 130 километара на сат ракета се одваја од крила. За пет секунди брзина ракете се удвостручује и она достиже максималну брзину. У исто време крило пада ка земљи. Ракета за то време наставља свој лет. Опремљена је специјалним уређајем који омогућава радарима бољу прегледност.
Млазна ракета, хеликоптер, турбопропелерски авион су делови беспилотних летелица за вишекратну употребу најновијег универзалног комплекса „Ађутант“. Овај комплекс је специјално направљен за обуку руских противваздухопловних система.
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Специјална операција у Украјини
Кадиров показао амерички дрон са натписом „Поздрав из Њујорка“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала