Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петар Петковић: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДиректор канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ.
Петар Петковић је у саопштењу навео да су Срби на КиМ са сваким новим видео-спотом који објаве Аљбин Курти и Џељаљ Свечља одлучнији у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака које издаје држава Србија.
„Таблице КМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Републике Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свету“, навео је Петковић.
Оно што је незаконито је, истиче, укидање статусно неутралних КС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на северу покрајине и одбијање да скоро десет година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу.
„О ефекту Куртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ. То јасно говори да никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље заједно не могу да застраше Србе на КиМ, јер им нико не може одузети право да буду грађани Србије који неће да живе у Куртијевој тзв. Држави“, саопштио је Петковић.
Косово и Метохија, таблице - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СРБИЈА
Полиција објавила колико је возила пререгистровано на РКС таблице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала