- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Роскосмос“ објавио нове сателитске снимке цурења гаса на „Северном току“ /фото/

© AP Photo / Danish Defence Command via APМесто цурења гаса на гасоводу "Северни ток"
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Руска државна корпорација „Роскосмос“ објавила је нове сателитске снимке цурења гаса на краковима гасовода „Северни ток“.
„'Роскосмос' наставља да прати цурење гаса из гасовода 'Северни ток 1' и 'Северни ток 2', наведено је у саопштењу објављеном на Телеграм каналу корпорације, уз напомену да је снимак направљен уз помоћ космичког уређаја „Канопус В“.
„Роскомсмос“ је у четвртак већ објавио сателитске фотографије цурења гаса на гасоводима у Балтичком мору.
Двадесет шестог септембра је истовремено дошло до цурења гаса на гасовода којима се руски гас испоручује Европи. Према информацијама власти Данске и Шведске, откривено је да гас цури на два места на „Северном току 1“ и на једном месту на „Северном току 2“ у области острва Борнхолм. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о планираној диверзији.
Оператер гасовода „Норд стрим АД“ је саопштио да је ванредна ситуација на гасоводима без преседана и да је немогуће проценити рокове за ремонт. Кремљ је ове инциденте назвао „диверзијом без преседана и чином међународног тероризма“.
Главно тужилаштво Русије је покренуло кривични поступак због чина међународног тероризма. Први заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански је изјавио да је хитна седница Савета безбедности УН због ових диверзија сазвана за петак у 21.00 сат по средњоевропском времену.
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РУСИЈА
Русија има податке о умешаности Запада у експлозије на гасоводима „Северног тока“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала