- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска црква: У току су тектонске промене у свету

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаНовојерусалимски манастир Руске православне цркве након потпуне рестаурације у граду Истри, Москва.
Новојерусалимски манастир Руске православне цркве након потпуне рестаурације у граду Истри, Москва. - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Улазак Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области у састав Руске Федерације, диктиран потребом да се заштити њихово становништво, сведочи о тектонским променама у светском поретку, рекао је Спутњику председник Одељења за црквене односе са друштвом и медијима Московске Патријаршије Владимир Легојда.

„Присаједињење Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области Русији - догађај је огромних размера, који указује на тектонске промене у целокупном светском поретку. Ова одлука је диктирана потребом да се заштите људи који живе тамо, да им се помогне. Руска Црква, упркос томе што су спољне силе изазвале раскол на простору историјске Русије, наставиће да се моли за мир и јединство народа који имају заједничке духовне корене, за братску љубав и слогу“, рекао је Легојда.

Он је напоменуо да је рано давати одговоре на питања како ће бити организована црквена управа на овим територијама.
Руски председник Владимир Путин потписао је у петак на свечаности у Кремљу указ о пријему Херсонске и Запорошке области, Доњецке и Луганске Народне Републике у састав Руске Федерације и формирању нових субјеката у Русији.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РУСИЈА
Путин о уласку нових територија у састав Русије: Добро дошли кући!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала