- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински војници: Нисмо спремни за зиму, немамо ни униформе

© AP Photo / Oleksandr RatushniakУкрајински војник на положају у Северодоњецку
Украјински војник на положају у Северодоњецку - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Оружане снаге Украјине имају озбиљне проблеме са зимским униформама, испричали су војници украјинском листу „Страна“.
Према речима украјинског поручника, бригаде за сада не планирају да издају топлу зимску одећу без обзира на захтеве војника. Притом, војници који се налазе на северо-истоку земље се смрзавају ноћима.

„Руководство је изјавило, да је руска војска уништила магацине још почетком рата и да је неопходно да се сачекају нове испоруке. Постало је уобичајено да када дођете у магацин да вам дају ципеле или униформу, некако увек нема праве величине или добијеш униформу која је већ ношена“, додао је он.

Украјински наредник је додао да су зимске униформе, из неког разлога, његовој јединици издали још током лета, па су морали да све те ствари чувају на позицијама.

„Морали смо да се повучемо и, наравно, све што смо добили смо оставили, јер нам тада није било до тога. Према документима ми смо добили униформе, али их заправо нико нема“, објаснио је украјински наредник.

Украјински војник је навео да за три године службе у војсци се ни једном није догодило да је опрема дата на време војницима. Зато су војници морали сами да купују униформе, тако да је у украјинској војсци завладала велика корупција, из магацина су нестајале униформе које су продавали на интернету.
Мајор украјинске војске је додао да у његовој јединици није било зимских униформи за све војнике, уједно је и критиковао квалитет војне опреме у Украјини.
„Нажалост, украјински примерци униформи и муниције још увек нису одговарајући за борбу“, изјавио је официр из Украјине.
Русија од 24. фебруара спроводи специјалну војну операцију за денацификацију и демилитаризацију Украјине. Руски председник Владимир Путин је то назвао задатком чији је циљ заштита људи који су осам година били изложени насиљу и геноциду кијевског режима. Према речима руског председника, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност Русије.
Становник ЛНР прича о томе како су украјински војници гађали силос за жито - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Специјална операција у Украјини
„То је био планиран удар“: Становник ЛНР о томе како су украјински војници гађали силос за жито
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала