- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тегелтија у „Миљановом корнеру“: Жељко је дигао Партизан из мртвих /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаВладан Тегелтија
Владан Тегелтија - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Спортски новинар и уредник ТВ СД Партизан Владан Тегелтија гостовао је у Спутњиковој емисији „Миљанов корнер“ и говорио о актуелним питањима која се тичу црно-белих, али и регионалне кошарке, репрезентацији Србије...
За почетак, шта Тегелтија очекује од Партизана у АБА лиги?
„Партизан има много кадровских проблема. Довео је звучна имена која би у АБА лиги требало да донесу превагу, али се и Звезда појачала... Комплетну екипу је променила са седам, осам играча. И то одличних. Партизан има проблем на плеју после повреде Аврамовића... Мислим да су шансе подједнаке када је АБА лига у питању јер је Звезда довела заиста сјајне играче. Многи потцењују Владу Јовановића који је сјајан тренер. Ето, имамо и проблем тренера. Осим Саше и Жељка Обрадовића и сада Јовановића, ми немамо српске тренере у Евролиги, а колико их је пре било... Е ту треба Небојши Човићу одати признање. Увек је гурао младе тренере и Томића и Владу Јовановића и Алимпијевића... Али, сви они млади су били пљувани. И у Партизану Влада Шћепановић исто“, рекао је Тегелтија.
Колико црно-бели могу у најјачој лиги Европе?
„Партизан је најмлађи тим Евролиге. Докле ће доћи, видећемо. Све осим освајања АБА лиге је неуспех. Али, понављам, као и у Берлину, једна четвртина може да ти уништи све“.
Црвена звезда је довела најновије појачање у виду Мирослава Радуљице, бившег играча Партизана.
„Доста се потцењује долазак Радуљице у Звезду. Мислим да је одличан потез. Звезда је узела играче који још нису у зениту. Проблем је повреда Добрића. Играће, чини ми се, нападачку кошарку, другачију него прошле године. Влада Јовановић је одличан тренер који је на турниру у Опатији са тоталним анонимусима декласирао Партизан. Имао је он тамо других проблема, подметања... Гурнут је сада у ватру. Партизан то није себи могао да приушти, зато им је требало јако тренерско име попут Жељка Обрадовића. Сам његов долазак подиже све на виши ниво, од опреме до услова. Имао сам привилегију да видим у Атини и Истанбулу како изгледа кад се он појави тамо. Од економа, чистачица, новинара... Љубљење, грљење, поштовање. Имао је понуде Фенера и Панатинаикоса, али је одабрао Партизан. И да не уради ништа, сам његов долазак је дигао Партизан из мртвих. Питање је шта би било с Партизаном“.
Једна од тема била је и рад са млађим категоријама...

„Колико се у Савезу ради са млађим категоријама? Месец дана у врх главе. Они су 10 месеци у клубовима. Како се ради у клубовима? Поједини клубови пљују по Савезу, а одвојили су се од њих. Не постоји да неко може да ти каже: ’Не можеш да даш играча у Летњу лигу, мора да иде на припреме репрезентације’. Кад буду прозори, Партизан и Звезда треба да дају репрезентативце. Имате пуно странаца, даћете играче које селектор хоће. Био сам присутан када је Жељко Обрадовић рекао Карију Пешићу да ће, кога год затражи из Партизана, он играти прозоре. Турска тако ради... И сад се позиваш на млађе играче. Ко од млађих играча игра по клубовима. Звездин најмлађи играч је Стефан Лазаревић који има 26 година. И ти прозиваш неког за млађе категорије. Па где су у Звезди и ФМП млади играчи. Партизан није избацио играча... Партизан није имао ниједно полуфинале ни у пионирима, ни у кадетима ни у јуниорима, али они бар ћуте. И ти прозиваш. Ни из ФМП који ти важи као развојни тим ти немаш неког да позовеш. Имаш Топићевог сина, који видели смо колико игра. Купио си Петрушева од Мишка, Илића од Додика. Погледај прво себе, па друге“, констатовао је Тегелтија.

Цео разговор погледајте у видео-прилогу:
Кошаркаш Партизана Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Спутњик открива тајну Зековог ранца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала