Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Притисци трају месецима, али наша позиција је јасна - не уводимо санкције Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Мандатарка за састав нове Владе Србије Ана Брнабић поновила је став да није у нашем националном интересу да уводимо санкције Руској Федерацији и да притисци да Србија промени своју позицију трају месецима.
"То траје већ неколико месеци зато што је од почетка рата у Украјини Србија на крају остала као једина земља на европском континенту које није увела санкције Руској Федерацији... Али ми смо на крају једина земља која за јоту није променила своју позицију и у том смислу ми и даље бранимо ту позицију и та позиција је потпуно јасна", рекла је Брнабићева.
Он је додала даје Србија у закључку Савета за националну безбедност јасно осудила агресију на Украјину као кршење основних принципа међународног права, зато што то представља повреду територијалног интегритета једне међународно признате државе.
"Али смо такође у том закључку, ког се и данас држимо, рекли да није у нашем националном интересу да уводимо санкције Руској Федерацији", нагласила је мандатар.
Брнабићева је навела и да постоји више ствари због којих Србија не уводи санкције Русији.
"Није ни само због енергетике! То јесте наравно и зато што је Руска Федерација једна од великих сила која брани територијални интегритет Србије у Савету безбедности Уједињених нација. Има ту још неколико разлога, укључујући тај што смо ми били под ужасних санкцијама деведесетих и што наш народ није за те санкције", казала је она за Блиц телевизију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала