- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Истрага због усташког поклича који је бацио мрљу на фудбалску сензацију

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Утакмица финала Купа Аустралије између Макартура и Сиднеј јунајтеда 58 која је остала у сенци усташког поклича, наћи ће се под истрагом због свега што се догодило. Подсетимо, навијачи друголигаша Сиднеја који су основали хрватски досељеници скандирали су током сусрета „За дом спремни“.
Велики број навијача Сиднеј јунајтеда 58 дошао је на стадион Вестерн Сиднеја да бодри своје фудбалере, али се навијање претворило у оркестрирано скандирање и озлоглашени усташки поклич – „За дом спремни“, због чега је најављено из Аустралијског фудбалског савеза да ће бити покренута истрага, пише хрватски портал „Индекс.хр“.
Једна страна стадиона на којој су били стационирани навијачи Сиднеј јунајтеда викала је „За дом“, а друга је одговарала са „спремни“, док су међусобно аплаудирали.
На тај начин бачена мрља на хрватску сензацију – Сиднеј јунајтед, први клуб који је као друголигаш успео да се домогне финала Купа Аустралије, где је поражен од Макартура резултатом 2:0.
Легендарни нападач Двајт Јорк који је друговао са Савом Милошевићем у Астон вили, стигао је до тренерског првенца. Голове за Макартур постигли су Туре у 32. минуту и Давила који је реализовао пенал у 90. минуту.
Очекује се да ће након што надлежно тело Аустралијског фудбалског савеза буде погледало комплетан видео материјал са поменутог сусрета одиграног у Сиднеју, бити донета одлука о казни, објавио је Си-Ен-Ен.
Сиднеј јунајтед је иначе клуб хрватски исељеника у Аустралији и основан је 1958. године као Сиднеј Кроација, али је крајем осамдесетих година променио име јер Аустралија више није допуштала национални предзнак у називу клубова.
Сиднеј јунајтед имао је фасцинантан пут до самог финала на којем су избацили изразите фаворите и прволигаше Вестерн јунајтед, Бризбејн рор.
И добио је Сиднеј јунајтед прилику да игра финале у свом граду, али се једна лепа прича претворила у величање усташтва.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Отворило се – да ли је време да Станковић крене даље после Звезде?
Репрезентативац Србије Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Српска веза – Душан асистирао Филипу! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала