- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аустрија зове Србију и Мађарску: Ако ЕУ не делује, морамо сами нешто предузети

© Sputnik / Ана ОташевићОграда на граници Србије и Мађарске
Ограда на граници Србије и Мађарске - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Све док ЕУ не буде предузела ефикасне мере, морамо сами да делујемо, и због тога Аустрија чини све да се заштити и жели са Мађарском и Србијом да предузме даље мере у борби против илегалне миграције, најавио је аустријски канцелар Карл Нехамер пред данашњи Самит о илегалној миграцији у Будимпешти.
Нехамер ће се у Будимпешти састати са председником Србије Александром Вучићем и мађарским премијером Виктором Орбаном, како је саопштено у Бечу, услед раста таласа миграната преко балканске руте.
Планирани су разговори о појачаној полицијској сарадњи у заштити граница, борби против кријумчара људи и заједничким мерама за деловање против таласа илегалних миграната, наводи се у саопштењу Владе Аустрије.
"Аустрија је тренутно масивно погођена илегалном миграцијом. Солидарни допринос који пружамо у Европи је напропорционални велики", нагласио је Нехамер
Он је указао да је посебно погођена аустријска покрајине Бургенланд због своје дуге границе према истоку.
Истакао је да Аустрија жели са Србијом и Мађарском да предузме даље мере, јер када су заштићене српска и мађарска граница, онда је то и аустријска.
Иначе Аустрија је од 2020.године присутна на мађарско-српској граници са својим полицајцима, који помажу мађарским колегама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала