- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Из аутомобила ће ускоро нестати делови на које су сви навикли – да ли ће нам недостајати?

CC0 / Pixabay / Унутрашњост аутомобила
Унутрашњост аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
У данашње време возило произведено чак и у раним 2000-им годинама, што и није тако далеко, сматра се застарелим и то на много начина.
Ево списка делова и функција из данашњих аутомобила који ће релативно ускоро нестати из употребе, неки већ и јесу.
Ретровизори
Истина је да су најкориснији, али несумњиво су део који ће ускоро нестати из аутомобила. Зашто? Па зато што је у аутомобилској индустрији све почело да се дигитализује и ретровизори ће постати камере.
CC0 / Pixabay / Ретровизоре ће заменити камере
Аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Ретровизоре ће заменити камере
Заправо, у неким аутомобилима, попут аудија е-трон или хонде е, већ и јесу.
УСБ улаз
УСБ прикључци врло су корисни за повезивање мобилних уређаја с инфотејмент системом или за њихово пуњење.
Међутим, последњих година каблови се одбацују, а многи аутомобили на тржишту већ нуде подлоге за бежично пуњење паметних телефона.
Навигације
Врло брзо ће се и навигациони системи сматрати застарелим, јер су мобилне апликације обично много прецизније и боље израчунавају руте.
ЦД Радио
Могућност убацивања ЦД-а и слушања преко аудио-система вашег аутомобила већ је практично изумрла. У овом тренутку постоји врло мало нових возила која се продају с типичним ЦД улазом на централној конзоли.
CC0 / Pixabay / Командна табла
Командна табла - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Командна табла
Резервоари
Можда звучи невероватно, али чини се да су резервоарима за гориво дани одбројани. Судећи према ЕУ, возила с унутрашњим сагоревањем имају такорећи рок трајања. Заборавите на стављање црева и поздравите пуњаче, било кућне или јавне. Можда ће у будућности бити и других врста резервоара, али ни у ком случају у њих неће ићи бензин или дизел, већ водоник или нешто друго.
Ручни мењачи
Истина је да су ручни мењачи најинтуитивнији, али такође је истина да електрични аутомобили немају брзине, а нови модели с моторима СУС производе се као аутоматици. Тако да – дани су одбројани и ручним мењачима.
Ручна кочница
То је једна од оних ствари због којих „осећате“ свој аутомобил. Полуга која понекад може да се учини помало застарелом је врло интуитивна и функционална. Више је ретко виђамо на новим возилима, већ сада постоји тастер који треба притиснути да бисте затегли или отпустили ручну кочницу.
CC0 / Пиксабеј / Ручна кочница
Ручна кочница - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Ручна кочница
Аналогни инструменти
Последње што ће ускоро нестати у аутомобилима су, логично, аналогни инструменти.
Прошло је доста времена откако су класичне игле и сатови у тренду, пише Ауто Клуб. Последњих година ова врста приказа брзине или обртаја нестаје у корист потпуно дигиталних екрана који могу бити више или мање корисни у одређено време.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала