- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ о предлогу Кадирова да се користи нуклеарно оружје: Све је речено у руској доктрини

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је коментраишући изјаву лидера Чеченије Рамзана Кадирова у којој позива да се у специјалној војној операцији користи нуклеарно наоружање мале снаге, рекао да су сви разлози за примену таквог наоружања наведени у одговарајућој доктрини и да не може бити других врста разматрања.

„Код нас идеја о коришћењу нуклеарног оружја произилази на основу онога што је изложено одговарајућој доктрини и овде не може бити речи о другим разматрањима“, рекао је Песков коментаришући изјаву Кадирова на тему примене нуклеарног наоружања у оквиру специјалне војне операције.

Портпарол Кремља је коментарисао и критику чеченског лидера на рачун руске војске и изјавио да је Чеченија дала велики допринос у спровођењу специјалне операције. У тешким тренуцима емоције морају бити искључене, зато је пожељно придржавати се избалансираних и објективних процена.

„То је веома емотиван тренутак. Потребно је рећи да лидери региона имају пуномоћје да исказују своје мишљење и да дају процене. Ипак су то лидери руских региона, између осталог и Рамзан Кадиров, који је, како знате, од самог почетка специјалне војне операције веома много урадио, дао велики допринос и наставља то да чини. Целокупна република наставља да даје велики допринос у спровођењу специјалне војне операције и то веома херојски и ефикасно“, рекао је Песков.

Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Специјална операција у Украјини
Кадиров показао амерички дрон са натписом „Поздрав из Њујорка“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала