- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин и Хрват учинили да немогуће постане могуће – Новак: Драго ми је /видео/

© AP Photo / Lionel CironneauНовак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу
Новак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић и Марин Чилић одмерили су снаге у финалу турнира у Тел Авиву, у којем је Србин однео још једну рутинску победу (6:3, 6:4), а поменути сусрет обележиле су сцене које су на Балкану, вероватно незамисливе. Наиме, навијачи у хрватским дресовима, држали су у рукама српске заставе и здушно навијали.
Немогуће је постало могуће – све то забелила је камера на турниру у Израелу после којег је титула завршила у рукама Новака Ђоковића и то без изгубљеног сета.
Јасно је да су Срби и Хрвати који живе у Тел Авиву дошли да бодре двојицу асова и да уживају у врхунском тенису, а са собом су понели добро расположење.
Снимак хрватских навијача са српским заставама обишао је свет, показавши да су Ђоковић и Чилић, „кривци“ што је немогуће постало могуће, док је спорт показао да спаја и уједињује и да политици и несугласицама у њему нема места.
Иначе, Новак је после меча поручио да му је било изузетно драго што су се он и Чилић нашли у финалу, показавши да могу још доста да пруже белом спорту, упркос томе што их полако, али сигурно стижу године. Новак има 35, а Марин једну мање.
„Марине, увек је посебно задовољство играти против тебе. Драго ми је што и даље можемо да се боримо за трофеје у нашем спорту упркос великом низу годину професионалне каријере. Срећно даље царе“, написао је на друштвеној мрежи Твитер Новак.
И заиста су српски и хрватски тениски ас, који су иначе ван терена велики пријатељи, а на њему ривали, учинили да немогуће постане могуће. Не само због поменутих застава, већ и због тога што пркосе годинама, а успевају да остану у самом врху и боре се за титуле, баш као што је констатовао Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Систем је крив за све – титула је донела бодове, али Новак и даље тапка у месту
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Прва честитка за Новака – на руском: „Право је чудо да си овде!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала