- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Румунија: Претрес у просторијама НИС-а у Темишвару и Букурешту

© Sputnik / Александар МилачићНИС петрол
НИС петрол - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Румунски тужиоци врше претрес у српској компанији „НИС Петрол“, коју контролише група „Гаспром њефт“, због сумње у шпијунажу, преноси агенција Агерпрес, позивајући се на изворе у правосуђу.
„Тужиоци Канцеларије за истраживање организованог криминала и тероризма извршили су у понедељак претресе у Темишвару и Букурешту, у компанији ‘НИС Петрол’, коју контролише руска компанија ‘Гаспром њефт’, у оквиру кривичне истраге о незаконитој предаји компјутерских података и пословне тајне“, преноси агенција.
Агенција додаје да су претреси обављени на девет адреса: на радним местима, као и у кућама неких запослених.

Вучић: Србија нема никакве везе са НИС-ом у Румунији

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је да данашњи претрес просторија НИС-а у Румунији нема никакве везе са Србијом и да ће од румунске стране тражити инфорамције о том случају.
„Ово нема везе са ратом за енергенте, него са политичко-шпијунским ратом, да би додатно могли да се дисциплинују неки за које се сматра да су непослушни, а при томе не искључујем могућност реалне кривице НИС-а, али се нисам тиме бавио. Знам да нема српских држављана, то је у руском власништву и тражићемо од румунских пријатеља информације“, рекао је Вучић одговарајући на питање како коментарише претрес.
Он је објаснио да је НИС куповао своје ћерке компаније у Бугарској, Румунији и у БиХ и да Србија с тим нема ништа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала