- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славиши не цветају руже у Москви, али легенда му чува леђа: „Не бацајте камење!“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Не цветају руже у московској башти српског тренера Славише Јокановића, али легендарни руски фудбалер Александар Мостовој истиче да не би требало бацати камење, упркос трећем узастопном поразу Динама.
Екипа коју предводи Јокановић је после Сочија и Зенита поражена у дуелу са Ахматом (2:1) и налази се на далекој осмој позицији табеле, са чак 13 поена мање од водећег Зенита.
„Не можемо сада да дамо одговор шта се дешава у Динаму. Са стране изгледа као да нема довољно физичке и емотивне присутности играча, постоје моменти конфузије“, рекао је Мостовој.
Како је истакао, у дуелу са Ахматом видело се да та екипа жели да победи.
„Из неког разлога, то се није видело код фудбалера Динама. Бацаће сада камење у Јокановићево двориште, али ја то не бих радио, он добро ради. Психолошки притисак је сада на млађима, да само имају једног старијег лидера на терену...“
Мостовој верује да су могуће промене.
„Једна или две победе и Динамо ће поново бити у трци за врх табеле“, уверен је легендарни фудбалер.
Ипак, евидентне су критике на рачун Јокановића за кога се у Русији говори да је могао да има кредит на почетку сезоне због недостатка играча.
„Сада је екипа комплетирана, очекује се од Јокановића, не инстант трансформација, већ бар некакав напредак. То није било видно по завршетку репрезентативне паузе, старе бољке су опет ту, недостатак харизматског лидера, тимске игре, става и храбрости. Без храбрости, без расположења, без јединства, тешко је очекивати нешто“, навео је новинар Константин Алексејев.
А Јокановић је после трећег узастопног пораза рекао да се екипа против Ахмата касно пробудила.
„Имамо нов тим, много младих играча, морамо да наставимо да радимо и напредујемо. Очекивали смо притисак, били су чвршћи, доминантнији у скоку. Покушали смо да комбинујемо у наставку, да будемо оштрији, али један гол није био довољан“, истакао је Јокановић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Влаховић као Митровић! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала