- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Швајцарска неће предати замрзнуту руску имовину Украјини

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗграда сталног представништва Русије у УН у Женеви
Зграда сталног представништва Русије у УН у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Швајцарска не подржава идеју украјинског председника Владимира Зеленског о предаји замрзнутих руских актива Украјини, саопштио је за Спутњик портпарол швајцарског Министарства економије Фабијан Мајенфиш.
„За швајцарску владу, конфискација имовине искључиво на основу припадности било којој држави или њено стављање на списак санкција и њихово коришћење за обнову Украјине тренутно није опција за подршку Украјини“, рекао је Мајенфиш.
Зеленски је раније предложио Швајцарској да блокира руску имовину и преда је Украјини. Иначе, Швајцарска је у оквиру санкција замрзнула руску имовину у вредности изнад девет милијарди долара.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала