- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Зашто су западне елите замукле пред Путином | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путн
Председник Русије Владимир Путн - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Историјски говор руског председника Владимира Путина поводом пријема Доњецка, Луганска, Херсонске и Запорошке области у састав Русије затекао је западне елите без спремног одговора.
Осим већ пословичног понављања да припајање нових територија Русији неће признати, није било сувислог коментара на поруке о пљачкашкој неоколонијалој политици Запада. А да је Запад спреман на све да сачува систем у ком ће моћи да паразитира и узима, како је рекао руски лидер, ренту хегемона свесно је не само 80 одсто света који није прихватио антируске санкције, већ и све више становника западних земаља суочених са падом стандарда и неизвесношћу због похлепне политике својих елита.
Како је Путин демаскирао суштину западне политике? Да ли је то прави разлог прокси и хибридног рата који Запад води против Русије? Због чега западни моћници не одустају од сна о „победи над Русијом“ а упорно понављају да не жели непосредни сукоб са њом? Зашто је жеља Украјине да по хитном поступку буде примљена у НАТО хладно дочекана у Вашингтону и већ названа „најгором идејом у историји“? Треба ли, после диверзије на гасоводима Северног тока, стрепети за безбедност и Турског тока? Зашто прикључење санкцијама Русији остаје захтев свих захтева Запада према Србији?
Ово су само нека од питања о којима у емисији „Свет са Спутњиком“ говоре професор др Зоран Милосављевић, стручњак за спољну политику и безбедност са Института за политичке студије и професор геополитике др Срђан Перишић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваког понедељка.
Свет са Спутњиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала