- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Генерални директор Запорошке нуклеарке сарађивао с Кијевом због уцене

© Sputnik / РИА НовостиЗапорошка нуклеарка у Енергодару
Запорошка нуклеарка у Енергодару - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Генерални директор Запорошке нуклеарне електране Игор Мурашов је сарађивао с украјинском војском не својом вољом, већ због сталних уцена. Њега је уцењивало руководство украјинске компаније „Енергоатом“, изјавио је члан главног савета Запорошке области Владимир Рогов.

„Свесни смо тога да је Игор Мурашов изградио комуникацију са Оружаним снагама Украјине не својевољно, већ због сталне уцене ‘Енергоатома’ који се подчињава Зеленском и због сталног терора наркомана и нациста“, рекао је Рогов радију „Комсомољскаја правда“.

Он је објаснио да се Мурашов много плашио Оружаних снага Украјине.

„Они су пронашли механизам којим могу да утичу. Верујте да су се Оружане снаге Украјине бавиле политичким истрагама и прикупљањем компромитујућих материјала за сваког мало истакнутијег становника у Украјини. Није било реално да се дозволи да за човека који руководи нуклеарном електраном они немају документацију“, навео је члан главног савета Запорошке области.

Рогов је истакао да сумње у деловање Мурашова нису настале ни јуче ни данас, али да је он ухапшен тек када су истражни органи потврдили све информације.

„Генерални директор Запорошке нуклеарне електране Игор Мурашов је предавао Оружаним снагама Украјине податке, који су се користили за координацију напада на Енергодар. Он је знао одакле се врши гранатирање“, пише на Телеграм каналу Рогова.

Додао је да су ти подаци предавани украјинској војсци и да се они нису користили у циљу осигурања безбедности нуклеарке, генерални директор то није могао да не зна, већ за координацију напада, за диверзантске акте диверзантско-обавештајних група, дискредитацију активности нуклеарне електране и производњу електричне енергије.
Раније је генерални директор Запорошке нуклеарне електране Игор Мурашов признао да је Кијеву давао информације о дешавањима у нуклеарки, схватајући да гранатирање долази од украјинске војске.
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Специјална операција у Украјини
Генерални директор Запорошке нуклеарке признао да је сарађивао с украјинском војском
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала