- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Клеветничка кампања“: Трамп тужио Си-Ен-Ен, тражи 475 милиона одштете

© AP Photo / Evan VucciБивши амерички председник Доналд Трамп
Бивши амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп поднео је тужбу против америчке телевизијске мреже Си-Ен-Ен због клевете, тражећи одштету од 475 милиона долара и тврдећи да је та телевизија против њега спровела „клеветничку кампању“.
Трамп тврди у својој тужби, поднетој америчком Окружном суду у Форт Лодердејлу на Флориди, да је та телевизија искористила свој утицај као водеће новинске куће да га политички порази.
„Не само да је Си-Ен-Ен истицао било коју негативну информацију о Трампу и игнорисао оне позитивне, већ је користио свој масован утицај да оклевета Трампа код својих гледалаца и читалаца, како би га политички поразио“, наводи се у тужби.
Трамп у тужби тврди да је Си-Ен-Ен користио „скандалозне етикете“ против њега као што су „расиста“, „руски лакеј“, „побуњеник“ и „Хитлер“.
У тужби Доналда Трампа се наводи низ примера како је Си-Ен-Ен на злонамеран начин критиковао бившег америчког председника, а као доказ се прилаже и чињеница да су отворено анти-трамповске организације, попут факт-чекерске платформе „Политифакт“, указале на лажне информације Си-Ен-Ена када је поредио Трампа са Хитлером. Такође, наводи се да је у бази вести „Вестло“ агенције „Ројтерс“ нађено 645 лажних вести Си-Ен-Ен-а у којима се Трамп пореди са Хитлером.
„Као резултат сталног „Трамп је Хитлер“ наратива, публика Си-Ен-Ен-а је неповратно поистоветила те две особе, а резултат тога је штетан утицај на Трампову политичку каријеру“, наводи се у тужби.
Осим тога, Си-Ен-Ен је одбио да објави низ демантија и исправки лажних информација које им је послао Трампов тим, стоји у тужби.
Као доказ достављен је и снимак истраживачког пројекта „Веритас“ из уредништва те телевизијске куће, на ком се види како шефови Си-Ен-Ен-а јасно наводе да им је циљ да убеде гласаче да гласају против Трампа.
Си-Ен-Ен је одбио да коментарише случај.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала