- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск ипак дао понуду за Твитер, трговање акцијама обустављено

© AFP 2023 / Britta PedersenОснователь компаний Tesla и SpaceX Илон Маск
Основатель компаний Tesla и SpaceX Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Након најаве да ће милијардер Илон Маск наставити са преузимањем компаније Твитер, обустављено је трговање акцијама ове друштвене мреже.
Маск сада предлаже да настави с понудом за преузимања и приватизацију Твитера по цени од 54,20 долара по акцији коју је дао раније, што је изазвало раст акција те друштвене мреже на Њујоршкој берзи.
Акције на Твитеру порасле су за скоро 13 одсто пре него што је трговање заустављено.
Маск је нови предлог изнео у писму упућеном Твитеру,, навео је "Блумберг", позивајући се на добро упућене изворе, који су тражили да не буду именовани јер је реч о поверљивој информацији.
Ова вест долази уочи дуго очекиваног судског претреса и сучељавања Маска и Твитера на суду у Делаверу 17. октобра. Твитер је покренуо судски поступак притив најбогатијег човека на свету тражећи да су наложи Маску да закључи преузимање тог друштвеног медија по цени од 54,20 долара по акцији, од које је касније одустао.
Маск је у априлу пристао да купи Твитер за 44 милијарде долара, али је после неколико недеља саопштио да му та компанија ни после његових упорних захтева није доставила тачне податке о лажним налозима и нежељеној пошти, тврдећи да је њихов постотак већи од Твитерове процене да их има мање од 5,0 одсто. Након тога је објавио да повлачи понуду за куповину те компаније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала