- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велики изазов: Одбојкашице против Пољакиња и пуне дворане

© Фото : CEVТијана Бошковић
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Одбојкашице настављају маратонско Светско првенство првом утакмицом у другој фази. Противник од 20 часова и 30 минута нашим репрезентативкама биће Пољска. Меч се игра у Лођу, што значи да ће Пољакиње имати велику подршку са трибина. Утакмицу ћете моћи да пратите уживо у текстуалном преносу на Спутњику.
Пољска је позната као земља одбојке, поготово симпатије имају одбојкашице, тако да ће изабранице Данијелеа Сантарелија имати прилично тежак посао на старту друге фазе.
Систем такмичења је компликован, после прве фазе формирана је нова група Ф у којој је Србија на првом месту јер је пренела свих пет победа из прве рунде такмичења.
Наше девојке могу свакако до тријумфа, посебно ако Тијана Бошковић буде на задовољавајућем нивоу, те ако јој се још прикључе у нападу Бјанка Буша, Сара Лозо и Бранкица Михајловић.
Четири најбољепласиране екипе из ове новоформиране групе пласираће се у четвртфинале, а онда после тога следи класичан нокаут систем.
После Пољске, нашој екипи следе мечеви са Доминанском Републиком у среду, 5. октобра од 18 часова. У другој фази Српкиње ће одмерити снаге и са Тајландом у петак од 15 часова, као и са Турском у суботу од 17.30.
У Групи Ф налазе се још Сједињене Амерички Државе, Канада и Немачка, а Србија је против свих уписала тријумф.
Тијана Бошковић против Турске - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Конфузија у ФИВБ – поново мењане табеле за другу фазу СП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала