Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Поломљен споменик на српском гробљу у Клокоту

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за Косово и МетохијуПоломљен споменик на српском гробљу у Клокоту
Поломљен споменик на српском гробљу у Клокоту - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу. Оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији.
Како се наводи у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију, ова породична гробница подигнута је 2008. године а покојник сахрањен 2018. Према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик је сломљен крампом.
„Ово је нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту. Очигледно је да албанским екстремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру“, саопштава Канцеларија.
У саопштењу се даље каже да овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору Косова и Метохије, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили.
„Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе. Зато Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде преко потребну заштиту српском народу на КиМ“, закључује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала