- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Може ли Србија да постане ново чвориште света у високом образовању | Технограм

© SputnikТехнограм
Технограм - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Можда нема бољег примера патриотизма у образовном систему од човека који са три докторске дисертације - београдском са Машинског факултета, америчком са Пурдуе Универзитета и трећом стеченом у Љубљани, одлучи да своје знање дели са студентима у Србији.
За такав чин потребно је имати посебан пламен и осећај према отаџбини у којој се стекло основно образовање. Док се најављује криза високо-школске едукације у САД, како гласи наслов једног текста у ,,Форин Аферсу”, чиме се предвиђа да ће до 2040. године број високо-образованих у Америци пасти на испод 10 одсто, Србија би могла да постане место где се знања истока и запада спајају и сусрећу.
Може ли Србија својом отвореношћу да постане чвориште високошколског опбразовања у Европи? Које је највеће оружије Србије у привлачењу образованих људи из иностранства? Може ли свет заиста постати праведније место и шта су предуслови за то?
На ова и друга питања у емисији ,,Технограм” говори проф. др Јован Филиповић, редовни професор на катедри за менаџмент квалитета и стандардизацију на Факултету организационих наука у Београду.
Технограм“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Марко Николић. Теме се тичу нових технологија, иновација у различитим областима и успешних бизнис модела. Eмитује се сваког другог уторка у 21.00.
Може ли Србија да постане ново чвориште света у високом образовању | Технограм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала