- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Терен спор, Ноле као муња: „Велико самопоздање, знам шта треба да радим“

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић остварио је убедљиву победу у првом колу турнира у Астани против Кристијана Гарина са 2:0 – 6:1, 6:1. Све је полазило за руком српском тенисеру који се брзо адаптирао на нове услове на терену у Астани.
Јасно, било је после меча много задовољства код Нолета који је истакао да је задовољан игром од старта па до краја меча.
„Од почетка сам одиграо сјајан меч, одличан перформанс. Нови турнир, нови су услови, није лако. Чекаш да видиш како ћеш да се привикнеш на нове услове. Играо сам колико могу, користио сам сваку прилику“, рекао је Новак у интервјуу после меча.
Истичу играчи да су услови у Астани такви да је терен спорији него онај у Тел Авиву на пример, али адаптирање је Нолету увек била јача страна.
„Зависи. Имао сам срећу што сам се кроз каријеру брзо привикавао на нове услове на турнирима. То ми је помогло и данас, да знам шта треба да радим. Прави велику разлику и самопоуздање после освојеног турнира у Тел Авиву. Присутно је узбуђење и мотив и то ми је помогло да се брзо навикнем“, рекао је Ђоковић.
После освајања Тел Авива Ноле је кренуо на фантастичан начин и у Астани. Нада се и он и његови навијачи да ће и на овом турниру стићи до трофеја.
Наредни противник Ђоковића је Ботик ван де Зандшлуп, који је претходно савладао Бејбита Жукајева.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Ђоковић као фурија – победа за 62 минута!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала