- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова лекција о принципу: Прихватам последице и остајем веран уверењима

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Након фантастичног турнира у Тел Авиву који је крунисао трофејем, Новак Ђоковић стигао је у Астану где га чека јача конкуренција. По доласку у Казахстан српски ас говорио је о проблемима који су га задесили због одлуке да се не вакцинише и још једном је подвукао да ће прихватити последице, али остати веран уверењима.
Новак Ђоковић ове године играо је на неуобичајено мало турнира због одлуке да се не вакцинише. Српски ас најпре није желео да открије свој избор, да би потом обелоданио да се није вакнисао.
„Остајем веран својим вредностима и оном што верујем. Уверен сам у слободу избора и мислим да би свако требало да има право да бира шта ће да ради са својим телом, тако да сам ја донео одлуку за себе“, рекао је Новак.
Иако му је та одлука затворила врата у Аустралији, Индијан Велсу, Мајамију и Њујорку, Ђоковић се ње и даље држи.
„Та одлука је значила да нећу моћи да играм на два гренд слема и то је у реду. Тако је како је. Прихватићу последице тога, али ћу остати веран својим уверењима“, истакао је Ђоковић.
Након што је открио да није вакцинисан, Новак се нашао на мети критика 2020. године поготово оних који су га нападали још од организовања Адрија Тура када су се играчи и публика заразили корона вирусом.
„Тако само се нашао у фокусу медија, нажалост, ове године креирано је много негативних места и медији нису били добри према мени. Ипак, тако нешто сам и очекивао јер медији нису увек љубазни када постоји агенда у смислу стратегије. Морао сам да се носим са тим и да све то прогутам, изађем на терен и радим оно што чиним најбоље, а то је да играм тенис“, закључио је Ђоковић.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Кецмановић направио чудо! Јапанац као шампион стигао у Токио, а Србин му очитао лекцију тениса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
КУЛТУРА
Патрик Бесон за Спутњик: Новак је изабрао пут слободе уместо повратка у потчињеност
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
СПОРТ
Павел је шокирао тениски свет – на корак је од дербија са Данилом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала