- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сатански храм тужи Индијану због забране абортуса

© The Satanic Temple Courtesy PhotoСатана
Сатана - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Сатанистички храм поднео је тужбу против државе Индијане због одлуке о скоро потпуној забрани абортуса. Они тврде да забрана крши верска права њихових следбеника и Устав САД.
Гувернер Индијане Ерик Холкомб и државни тужилац Тод Рокита именовани су у тужби као оптужени.
Сатански храм са седиштем у Салему, има 1,5 милиона чланова широм света, укључујући 11.300 чланова у Индијани.
У тужби је наведено да је женској чланици Сатанистичког храма која живи у Индијани ускраћено право да остварује своја верска уверења тако што је онемогућена да изврши абортус на основу новог закона. Према наводима тужбе, жена је затруднела „без њеног пристанка“,
у тужби се наводи да чланице Сатанистичког храма имају право да прекину нежељену трудноћу у складу са испољавањем својих верских уверења.
Тиме што Индијана криминализује абортус, овим члановима се ускраћују њихова верска права што крши Закон о враћању верских слобода, наводи се у тужби.
Упркос томе што се често идентификује са Црквом Сатане или обожавањем Сатане, Сатански храм не верује у библијску Сатану. Уместо тога, поштује „алегоријског Сатану описаног у епској песми Изгубљени рај — браниоца личног суверенитета од диктата верског ауторитета, наведено је на њиховој веб страници.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала