- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден о сусрету с Путином на самиту Г20: Видећемо

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПутин и Бајден
Путин и Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден није искључио могућност сусрета са руским председником Владимиром Путином на маргинама самита Г20 на којем би главна тема била Украјина.
„Видећемо“, одговорио је он на питање о могућности сусрета с Путином, преноси његове речи пул новинара који извештавају о активностима Беле куће.
Подсетимо, самит Г20 ће бити одржан 15-16. новембра на Балију. Домаћин је Индонезија. Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков саопштио је да ће одлука о учешћу Владимира Путина на самиту бити донета непосредно пре догађаја.
Сам Путин је раније рекао да је добио позив за самит Г20 на Балију, али ће, доносећи одлуку о свом личном учешћу, видети како ће се ситуација развијати.
"Видећемо како ће се развијати ситуација у економији и у другим областима. Имам позив да посетим Г20, о томе ме је лично обавестио председник земље домаћина када је био у Москви", рекао је раније Путин.
Он је рекао и да га је председник Индонезије Џоко Видодо потом поново позвао телефоном, уз напомену да постоји одређени притисак, али да Индонезија заузима оштар став и жели да види руског председника на самиту.
"Видећу, одлучићемо. Русија ће учествовати“, рекао је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала