- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Доњецк захвалан Северној Кореји: Подршка референдумима сведочи о формирању мултиполарног света

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаГласање на референдуму у Доњецку 2014. године
Гласање на референдуму у Доњецку 2014. године  - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Доњецк је захвалан Северној Кореји која је прво признала ДНР као државу, а потом и поздравила улазак републике у састав Русије, рекао је Спутњику вршилац дужности лидера ДНР Денис Пушилин.
„Данас, када је тријумфовала историјска правда – Донбас се вратио кући, Северна Кореја је међу првима оценила избор нашег народа, напомињући да је референдум одржан у потпуности у складу са Повељом УН“, казао је Пушилин.
Подршка Северне Кореје референдумима у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области о присаједињењу Русији сведоче о формирању мултиполарног света, приметио је Пушилин.
„Управо такав однос поштовања према вољи народа, поштена, искрена подршка и обострано корисна сарадња данас формирају нови свет без било чије хегемоније“, оценио је он.
Власти Северне Кореје подржале су резултате референдума у ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области о присаједињењу Русији, саопштила је раније корејска Централна телеграфска агенција, позивајући се на Министарство спољних послова земље.
Према писању агенције, шеф Одељења међународних организација Министарства спољних послова Северне Кореје рекао је да су „референдуми одржани у складу са Повељом УН и у складу са легитимним методама и процедурама“, те да Северна Кореја „поштује вољу становника који су се изјаснили за интеграцију у састав Русије и подржава став руске владе да те регионе укључи у састав Русије“.
Припадници тенковске батерије руских снага у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Русија спремна да заустави специјалну операцију под својим условима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала