- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два српска клуба, српски председник: Почиње историјска Евролига!

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Нова сезона Евролиге, најјачег кошаркашког такмичења у Европи, почиње вечерас и према свим најавама могла би да буде узбудљивија него икад, посебно кад су у питању навијачи из Србије. Наступаће Црвена звезда и Партизан, а први човек такмичења је нико други до Дејан Бодирога.
Бодирога је наследио Ђордија Бертомеуа и сада креће нова ера Евролиге.
Црвена звезда и Партизан представљаће регион у елитном такмичењу, играће се вечити дерби у Евролиги, пошто су после суспензије руских клубова (ЦСКА, Зенит, Уникс), црно-бели добили специјалну позивницу.
Ефес, предвођен Василијем Мицићем, покушаће да освоији трећу узастопну титулу, што је у новијој историји урадила само Југопластика, а према прогнозама највећи ривали за титулу биће им Реал Мадрид, Барселона са Николом Калинићем, Фенербахче са Немањом Бјелицом, Макаби, а можда и Виртус, повратник у елитно друштво, на челу са Милошом Теодосићем.
Биће занимљиво видети како ће Дејан Радоњић предводити Панатинаикос у елитном друштву, а наравно, никада се не сме отписати ни други грчки великан, Олимпијакос.
На старту сезоне Ефес дочекује Црвену звезду.
„Истовремено најтежа и најлакша утакмица за нас. Играмо против двоструког узастопног шампиона Европе, да није било сезоне која је прекинута због короне вероватно и трипут везано би били прваци... На свој феноменалан ростер додали су још и Клајбурна, Жижића и Полонару, имају феноменалан тим, покривен на свим позицијама. Самим тим и ове године биће фаворити за највише домете“, поручио је тренер црвено-белих Владе Јовановић.
Партизан гостује Алби из Берлина, а први вечити дерби у Евролиги одиграће се 8. децембра у Штарк арени, а домаћин ће бити Партизан.
„Играмо против тима који је првенство Немачке почео са две добре утакмице. Имају атуоматизме, играју са доста измена, годинама су заједно. Знају како да реагују и у нападу и одбрани. Имају једног изузетног играча, а то је Лук Сикма. Он је човек који одлучује о доста ствари на терену. Имају заиста добре играче, можда нису сви толико познати кошаркашкој јавности, али су изванредан тим", рекао је Жељко Обрадовић пред меч у Берлину.
Љубитељи кошарке, завалите се у фотеље и уживајте у сезони.
Распоред првог кола:
Четвртак
Панатинаикос - Реал Мадрид (20.00)
Асвел - Олимпија (20.00)
Макаби - Жалгирис (20.05)
Бајерн - Фенербахче (20.30)
Валенсија - Басконија (20.30)
Петак
Ефес - Црвена звезда (19.30)
Алба - Партизан (20.00)
Барселона - Олимпијакос (20.30)
Виртус - Монако (20.30)
Некад било: Светски шампиони у кошарци 2002. године - репрезентација Југославије - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
СПОРТ
Бодирога указао на проблем: „Решавали смо ствари у кући, сада се то није десило“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала