- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски политичари: Увођењем санкција ЕУ практично признала нове руске територије

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗаставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу
Заставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Проширење антируских санкција Европске уније на Запорошку и Херсонску област звучи готово као признање руског суверенитета над овим територијама, уз сво лицемерје Брисела, сматра посланик Државне думе Русије Леонид Слуцки.
Европска унија није хтела да „види право стање ствари“ у Донбасу осам година, подстицала је „директан геноцид“ од стране кијевског режима, а сада је „подигла санкциону палицу и одлучила да казни људе зато што су изабрали свој пут“, написао је Слуцки на свом Телеграму.
„Али мало је вероватно да ће ове санкције имати неки значај за храбре и снажне људе Запорожја и Херсонске области. Неће успети да сломе њихову вољу. Они су код куће, са Русијом. Заједно ћемо обновити, изградити и побољшати. Крим је добар пример“, додао је политичар.
Са Слуцким се слаже и заменица владе Херсонске области Катарина Губарева.
„Најважнија је политичка компонента ових санкција. Јер, проширивши своје санкције на територију Херсонске и Запорошке области, Европска унија их је признала као део Руске Федерације“, истакла је Губарева.
Европска унија је у оквиру осмог пакета санкција Русији проширила ограничења на Доњецку Народну Републику, Луганску Народну Републику, Запорошку и Херсонску област, чији су становници на референдумима гласали за присаједињење Русији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала