Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Трилатерала о мигрантима у Београду: Одбрамбену линију померити ка југу и учврстити границе

© Sputnik / Лола ЂорђевићMинистарски састанак Србије, Аустрије и Мађарсле о миграцијама
Mинистарски састанак Србије, Аустрије и Мађарсле о миграцијама - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас у Београду, након трилатералног министарског састанка Србије, Аустрије и Мађарске о ефикасном управљању миграција, да су три земље веома забринуте због притиска миграната на границама, јер су бројеви екплодирали и да се могу поредити чак са почетком мигрантске кризе 2015. године.
Истакао је да Србија неће бити паркинг за мигранте.
Вулин је рекао, на заједничкој конференцији у Палати Србија, да су лидери три земље препознали проблеме са којим се суочавамо и поставили конкретне задатке које треба спровести.
Србија, Мађарска и Аустрија деле зајднички проблем због мигрантске кризе и великог притиска на границама, истакао је Вулин.
Каже да то више није хуманитарна криза већ да су то сада криминалне банде које злоупотребљавају тежак положај људи и крше све међународне прописе.
"Морамо поштовати наше законе да би заштитили не само наш простор већ и начин живота наших грађана", поручио је Вулин.
Каже да се зато мора деловати заједно и у складу са домаћим законима.

Сијарто: Заједнички ћемо бранити границу Србијеи Северне Македоније

Министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто изјавио је да су се Мађарска, Аустрија и Србија договориле да уједине снаге и још више учврсте границе између Србије и Северне Македоније, како у погледу људства, тако и опреме.
По завршетку трилатералног састанка Аустрије, Мађарске и Србије о миграцијама, Сијарто је истакао да те три земље не бране само сопствене границе већ и ЕУ.
"Наш заједнички интерес је да се та одбрамбена линија помери ка југу и зато смо се споразумели да уједимо наше снаге и обезбедимо још боље и озбиљније учврстимо границе између Србије и Северне Македоније, како у погледу људства, тако и опреме", поручио је Сијарто.
Он је нагласио да је Мађарска спремна да учествује у тим заједничим напорима у одбрани јужне границе Србије, било што се тиче људства, било технике и опреме, у циљу да се обезбеди што боља заштита границе Србије и Северне Македоније.
"Аустријанци помажу нама и Србији, ми помажемо Србији", рекао је Сијарто и додао да је до сада било само неколико десетина граничара који су учествовали у тој сарадњи, док се данас види да та сарадња мора да поприми сасвим другу димензију.
"Морамо заједнички да формирамо снагу која ће бити спремна и способна да одбрани од илегалних миграната српско-северномакедонску границу", поручио је мађарски шеф дипломатије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала