- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорска влада: Абазовић именовао шест саветника, а имао право на 12

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Влада Дритана Абазовића објавила је да је премијер Дритан Абазовић именовао шест саветника и шефа кабинета, иако је у складу са Правилником имао право на 12 именовања, 10 саветничких и по једно место шефа кабинета и његовог заменика.
Црногорска влада објавила је колико премијер Дритан Абазовић има саветника, после писања појединих медија о запошљавању у његовом кабинету током техничког мандата владе.
Из црногорске владе наводе да је на последњој седници усвојена измена Правилника о систематизацији и унутрашњој организацији Кабинета председника владе, како би била усклађена са Уредбом о организацији и начину рада државне управе.
„Пре наведених измена Правилника број систематизованих радних места у Кабинету председника Владе био је 124, а измењеним Правилником након преузимања дела службеника у Министарство европских послова тај број је смањен на 44. Будући да је дошло до велики организационих измена, Кабинет је у измени правилника систематизовао три службеничка места - саветник у Кабинету и једног самосталног референта“, наводи се у саопштењу.
Како се појашњава, „саветник у Кабинету“ није исто звање као и „саветник председника Владе“ који је јавни функционер и именовано лице, већ „саветник у Кабинету“ представља службеника Кабинета председника Владе који обавља стручне и административне послове.
„Ради упоредбе, напомињемо да је председник 40. Владе Мило Ђукановић именовао 9 саветника и шефа кабинета, председник 41. Владе Душко Марковић 9 саветника, шефа кабинета и заменика, те да је председник 42. Владе Здравко Кривокапић током мандата именовао 12 саветника, шефа кабинета и његовог заменика, укупно 14. Председник Владе Дритан Абазовић именовао је 6 саветника и шефа Кабинета, од којих ниједан није именован током техничког мандата“, наводи се у саопштењу црногорске владе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала