- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Илон Маск: Ја сам љубитељ Украјине, али нисам љубитељ трећег светског рата

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Амерички предузетник, оснивач компанија „Тесла“ и „Спејс екс“ Илон Маск одговорио је на критику свог плана о решавању сукоба у Украјини изјавивши да је он „велики љубитељ Украјине“, али да није љубитељ трећег светског рата.
„Ја сам велики љубитељ Украјине, али не и трећег светског рата“, написао је милијардер на Твитеру.
Маск је реаговао на писање украјинског листа „Кијев пост“, који је навео да се „ситуација у вези с Маском очигледно отима контроли“ и да „гордост и сујета играју огромну улогу у његовим покушајима да од себе направи експерта за Украјину“. Лист је, такође, позвао Маска да се заустави и да призна да је „претерао“.
Маск је у понедељак написао да сумња у могућност победе Украјине у случају потпуног рата против Русије и позвао стране да успоставе мир. Он је, такође, изнео своју визију решавања сукоба у Украјини, која подразумева „поновљено гласање“ у Донбасу „под надзором Уједињених нација“, као и да Крим остане „формални део Русије као што је и било од 1783. године (до грешке Хрушчова)“, уз гаранције за водоснабдевање полуострва и неутрални статус Украјине.
Маск је касније изјавио да источни региони Украјине, у којима Руси чине већину, више воле Русију. Свој став бизнисмен је потврдио објављивањем мапе избора у Украјини одржаних 2012. године. На њој се може видети да је на истоју земље огромна већина грађана гласала за Партију региона, коју Маск назива „проруском“.
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СВЕТ
Илон Маск: Исток Украјине више воли Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала