- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одбор за безбједност подржао иницијативу за саслушање Абазовића и више министара

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе једногласно је данас подржао иницијативу о контролном саслушању предсједника Владе Дритана Абазовића, министра одбране Рашка Коњевића, министара спољних и унутрашњих послова Ранка Кривокапића и Филипа Аџића.
Подржано је и саслушање директора Управе полиције Зорана Брђанина, в.д. директора АНБ-а Сава Кентере, в.д. врховног државног тужиоца Маје Јовановић и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића поводом актуелних дешавања у безбједносном сектору са посебним освртом на питање о евентуалном шверцу цигарета.
Саслушање ће бити обављено наредне сриједе у 10 сати у Плавој сали парламента.
Предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић је на данашњој сједници тог тијела рекао је да по оном што је чуо на сједници за Савјета за националну безбједност, прије неки дан, Црна Гора далеко од смиривања тензија.
“И да је ова Влада у оставци доживјела фијаско и да што прије треба тражити рјешење како би се изашло из институционалног хаоса. Ако је тачно пола оног оно што смо чули, биће мртвих и у Влади, јер су образложења и ставови челних људи супротстављени до искључивости и оптужбе о томе ко је припадник којег клана и оптужбе ко се бави шверцом цигарета, а ко кокаина, по мени представљају највећу опасност за државу и мислим да ћемо заборавити и на Русе и на Србе при овом организованом институционалном шверцу“, казао је Кнежевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала