- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Експлозија на Кримском мосту – акт међународног тероризма иза ког стоји Запад

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаИнцидент на Кримском мосту
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Експлозија на Кримском мосту је акт међународног тероризма иза ког стоји Запад а Украјинци су извршиоци, сматра стручњак за тероризам Џевад Галијашевић.
Јутрос је на Кримском мосту експлодирао камион услед чега се запалило седам цистерни са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Према прелиминарним подацима троје људи је погинуло, а председник кримског парламента Владимир Константинов изјавио је да су за експлозију на Кримском мосту одговорни „украјински вандали“.

Међународни тероризам – најважнији западни ресурс

Галијашевић додаје да је било очекивано, са добровољцима и начином на који украјинска војска користи западне ресурсе, да ће и „међународни тероризам као најважнији западни ресурс“ бити искоришћен у сукобима.
Не постоји ниједна терористичка организација у свету а да није направљена уз помоћ западних служби, пре свега америчких, а затим и британских а понегде и француских и зато је било очекивано да се терористи групишу на територији Украјине припремајући се за офанзивна дејства.
„С обзиром да је Русија специјалном операцијом предухитрила та офанзивна дејства, ови ресурси се сад користе за извођење терористичких акција.“

Русија мора адекватно одговорити.

Галијешавић додаје да Русија водећи специјалну операцију увек у први план стављала заштиту цивила и инфраструктуре, али нажалост, тако се не може водити рат кад против себе имате „најзлоћуднију војну интеграцију“ – НАТО.
Јер ово је рат који води НАТО против Русије користећи људске и друге ресурсе Украјине а заузврат обезбеђује Украјинцима материјално-техничке ресурсе, обавештајне податке, финансије као и терористичке групе за извођење ратних операција у позадини, наглашава Галијашевић.
„Дакле, ово јесте глобални рат Запада против Русије у покушају да се Русија фрагментира. Тај рат би се свакако водио, кренуо би офанзивним дејствима из Украјине да Русија није кренула на време, али у одговору на овакву врсту рата Русија је морала сравнити са земљом симболе онога против чега се бори“.
Воз преко Кримског моста - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Спречен терористички напад у Херсону; Успостављен железнички саобраћај на Кримском мосту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала