- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Естонија: Честитамо украјинским специјалцима због експлозије на Кримском мосту

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийЗастава Естоније
Застава Естоније - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Есотније Урмас Рејнсал честитао је украјинским специјалцима за које је рекао да су „вероватно одговорни за операцију дизања у ваздух камиона на Кримском мосту“.
„Естонија безусловно поздравља то и честита украјинским специјалним јединицама које вероватно стоје иза те операције“, рекао је он.
Естонски министар је подсетио и да су кијевске власти још одавно говорили да је Кримски мост могућа мета њиховог напада.
Подсетимо, на кримском мосту експлодирао је камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања два коловозна дела, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења.
Иначе, Кримски мост дуг 19 километара, који повезује Краснодарски крај на руском копну с Кримом, најдужи је мост у Европи и важна је саобраћајна артерија. Отворен је средином маја 2018. године и убрзо је постао покретач економије на том руском полуострву и магнет за туристе. Намењен је за аутомобилски и железнички саобраћај, а дневно по њему пређе и преко 38 хиљада аутомобила. Сам мост и прилазни путеви ка њему део су руског аутопута А290 Керч−Новоросијск, односно Р260 „Таврида” Керч−Симферопољ−Севастопољ.
Саветник украјинског председника Михаил Подољак - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
РУСИЈА
Украјина признала да је одговорна за напад на мост: „Све што је нелегално треба бити уништено“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала