Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијев заменик: Београд и Приштина никада нису били удаљенији у процесу дијалога

© Tanjug / Филип КраинчанићЗаставе Албаније и Косова у Приштини
Заставе Албаније и Косова у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Заменик премијера привремених институција Косова и главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими казао је да дијалог сада није у бољој позицији од оне у којој је био 2011. године, додајући да постоји много разлога зашто дијалог није дао жељене резултате.
Бисљими је истакао да Београд и Приштина никада нису били удаљенији у процесу дијалога.
„По мени, 2022. године Косово и Србија нису ништа ближи него 2011. Чак су сада много удаљенији него када је дијалог почео. Србија 2011. не би покретала питања у вези са границама. Србија 2011. године није имала 48 полицијских база дуж границе са Косовом, данас их има, и удаљене су само километар од границе са Косовом“, рекао је Бисљими за приштинске медије, преноси Косово онлајн.
Он је навео да су стране и Европска унија више посвећене потписивању споразума, него његовој примени.
„Сви напори страна у ЕУ били су да се потпишу споразуми и да се након тога хвале својим успесима, али након тога никог није занимало шта се дешава на терену“, додао је Бисљими.
Бисљими је рекао да се Београд „крије иза пет земаља ЕУ које нису признале независност Косова“.
„Изгледа да Србији није у интересу да се озбиљније бави дијалогом, углавном се бави енергетским питањем и усклађивањем са Русијом. За сада видимо недостатак воље на српској страни да се конструктивно ангажује за пуну нормализацију или за решавање било ког од постојећих проблема у вези са применом претходних споразума”, рекао је Бисљими.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала