- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилци хоће да играју за Русију – проблем су ФИФА правила

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Зенит" - "Локомотив"
Футбол. РПЛ. Матч Зенит - Локомотив - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Зенита, Малком и Клаудињо, планирају да у будућности заиграју за репрезентацију Русије, преносе руски медији. Тамошњи фудбалски савез одлучио је да појача национални тим, пошто ће држављанство ове земље ускоро добити поменути Бразилци.
Малком (25) је члан Зенита од 2019. године, а пре тога је играо за Барселону, Бордо и Коринтијанс. Наступао је и за младу и олимпијску селекцију Бразила.
Клаудињо (25) је члан Зенита од 2021. године, а пре тога је, између осталих, играо и за Коринтијанс. Девет пута је играо за младу репрезентацију Бразила.
Правила ФИФА налажу да странац који жели да заигра за национални тим земље у којој није рођен или у којој нема корене, мора најмање пет година да буде становник и да игра за клуб из те државе.
Малком би морао још две године да игра за неки руски клуб да би могао да наступи за национални тим ове земље, док су Клаудињу потребне још четири године.
Руски медији. мешутим, наводе да постији и друго решење.
Фудбалска конфедерација Бразила може да пошаље одобрење ФС Русије да не рачуна на двојицу играча. ФИФА би у том случају требало да дозволи двојици фудбалера Зенита да заиграју за Русију.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
СПОРТ
Тадић на критике одговорио првим голом у сезони /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала