- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Млади поново добијају новчану помоћ од државе

© Sputnik / СпутњикДинари
Динари - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Млади од навршених 16 до навршених 29 година добиће по 5.000 динара новчане подршке од државе, пред Нову годину, баш као што је председник Републике Србије Александар Вучић и најавио, изјавио је министар финансија Синиша Мали.
„Дакле, након што је држава током ове године, издвојила два пута по 100 евра за младе, прво у фебруару, а потом и у јуну, сада ће млади поново добити једнократну новчану подршку. Министарство финансија припрема законско решење којим ће ово питање бити регулисано, а механизам пријаве, ће као и до сада, бити брз и једноставан“, написао је Мали на Инстаграму*.
Министар је објаснио да ће пријава младих бити могућа од 1. до 15. децембра.
„Оно што ми је посебно важно, јесте да, упркос свим изазовима са којима се сусрећемо због актуелне кризе у свету, имамо довољно средстава да исплатимо и ову меру новчане подршке младима, а да то ни на који начин не угрози наше јавне финансије. На овај начин држава још једном показује да брине о младима и да је увек ту за њих. Млади су наша будућност, и свако издвајање за њих је улагање у боље сутра наше државе и друштва“, написао је Мали.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала