- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Одбацујемо неискрену резолуцију Савета УН за људска права

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Русија одлучно одбацује резолуцију Савета УН за људска права и игнорисаће и специјални механизам који је успоставио Савет и одбија сарадњу са њим, саопштило је руско Министарство спољних послова.
На иницијативу 26 држава ЕУ данас је на седници Савета УН за људска права одобрен нацрт резолуције „Ситуација у области људских права у Русији“.

„Русија одлучно одбацује усвојену резолуцију и неискрене оптужбе садржане у њој, игнорисаће специјални механизам и одбија сарадњу с њим“, наводи се у саопштењу Министарства.

Резолуција је, како се наводи, заснована на познатим инсинуацијама о „прогону“ представника цивилног друштва у Русији, „активиста, бораца за људска права“, сексуалних мањина.
Забринутост изнета у извештају немају везе са стварним стањем ствари и не може да буду основа за успостављање функције специјалног известиоца за Русију што је коначни резултат тог антируског извештаја, истичу у Москви.
„Ради се о покушају стварања још једне полуге притиска на Русију, а ову иницијативу доживљавамо као нови покушај да се Русија казни због тога што води независну спољну и унутрашњу политику“, закључају у Министарству.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Извештај УН о људским правима у Украјини једностран, тражимо оштру осуду злочина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала