- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин на подијуму у Монци – Миљковић освојио треће место!

© Фото : Приватна архива Никола Миљковић
Никола Миљковић  - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Српски аутомобилиста Никола Миљковић, први возач екипе Темпо рејсинг из Београда на такмичењу Рено клио куп, завршио је на трећем месту на трци у Монци. Први је на подијуму био Француз Ентони Журадо, а други његов земљак Давид Пуже.
Иако је Миљковић првобитно трку у Монци завршио као шести, уследила је промена одлуке од стране судија због неспортске вожње. Тако је Италијан Јелмини који је био први, на крају остао без подијума, јер се није придржавао правила.
Још једна одлична трка је иза младог Николе Миљковића. Дуго је био при самом врху, био је четврти, али се на крају у жестокој конкуренцији изборио за шесто место, и прошао је кроз циљ са 4,6 секунди заостатка кроз у односу на победника Желминија. Ипак, ту лудници у Монци није био крај, већ тек почетак, свега онога што се издешавало.
После излетања са стазе неколико возила у последњем кругу у Монци, судије су одлучиле да казне поједине такмичаре, а међу њима и Италијана Јелминија који је био најбржи. На крају се није нашао на подијуму, док је Никола Миљковић, возач Темпо рејсинга, завршио као трећи на постољу.
Иначе, Никола Миљковић је први у челенџер конкуренцији, када је руки сезона у питању.
За недељу је заказана нова трка, коју можете поново да пратите уз Спутњик.
Миљковић ове сезоне бележи добре резултате, што потврђује и треће време које је остварио на стази Ред Бул ринг у Аустрији.
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
СПОРТ
Никола је све бржи – сјајно време за младог Србина у Аустрији! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала