- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Саботажа узрок прекида железничког саобраћаја у Немачкој

© Фото : Tanjug/Bodo Marks/dpa via APОбустављен међуградски железнички саобраћај у северној Немачкој
Обустављен међуградски железнички саобраћај у северној Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Железнички саобраћај био је данас привремено обустављен у делу северне Немачке након што је отказао комуникациони систем, а власти тврде да се ради о саботажи.
Министар саобраћаја Фолкер Висинг потврдио је, на ванредно сазваној конференцији за штампу, да је реч о саботажи на два места.
„Пресечен је кабал потребан за железнички саобраћај намерно на два места“, рекао је он. О могућим мотивима Висинг није говорио.
Он је истакао да мотиви за сада нису познати.
Савезна полиција истражује могућу саботажу. Током прекида железничког саобраћаја били су погођени Бремен, Хамбург, Доња Саксонија и Шлезвиг-Холштајн, навела је немачка железница Дојче бан на Твитеру.
Према наводима портпарола Дојче бана, поремећај саобраћаја на регионалним и међуградским линијама је решен, али се могу очекивати нови прекиди током дана. Органи безбедности имају индиције да је прекид био резултат спољног утицаја, преноси „Дојче веле“.
Реч је о кабловским везама радио-система које су намерно уништени, за шта сматрају железнички експерти, је потребно одређено знање.
Из Немачке железнице (ДБ) указали су да је дошло до проблема у систему дигиталне комуникација ГСМ-Р, који служи за комуникацију са станицама, и који је неопходан за спровођење железничког саобраћаја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала