- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски вицепремијер обишао Кримски мост и наложио: сутра саобраћај у две траке

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаИнцидент на Кримском мосту
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Руски вицепремијер Марат Хуснулин дошао је на Кримски мост где утврђује степен оштећења моста.
„Визуелно смо извршили инспекцију моста. Пуштен је саобраћај једном траком. Постављен је задатак да се током ноћи припреми све да би сутра током дана саобраћај био пуштен у две траке“, рекао је он новинарима.
Поновно успостављање железничког саобраћаја биће размотрено у најскорије време, додао је он.
Хуснулин је додао да је наручен метал, а да су грађевинари и пројектанти спремни за радове на обнови моста, а да ће рокови бити познати за 24 сата.
С тим у вези, министар за ванредне ситуације Александар Куренков је додао да ће железнички саобраћај бити успостављен у потпуности.
Према његовим речима, на делу моста за аутомобилски саобраћај у овом тренутку могу да саобраћају возила тежине 33,5 тона.
Подсетимо, на кримском мосту експлодирао је камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања два коловозна дела, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења. Према прелиминарним подацима троје људи је погинуло.
Иначе, Кримски мост дуг 19 километара, који повезује Краснодарски крај на руском копну с Кримом, најдужи је мост у Европи и важна је саобраћајна артерија. Отворен је средином маја 2018. године и убрзо је постао покретач економије на том руском полуострву и магнет за туристе. Намењен је за аутомобилски и железнички саобраћај, а дневно по њему пређе и преко 38 хиљада аутомобила. Сам мост и прилазни путеви ка њему део су руског аутопута А290 Керч−Новоросијск, односно Р260 „Таврида” Керч−Симферопољ−Севастопољ.
Експлозија на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
РУСИЈА
Истражни комитет: Троје погинуло у експлозији на Кримском мосту, утврђено ко је власник камиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала